Select Page

Nuoruusvuosista on jäänyt mieleen isältä saamani oppi: bisnes on bisnestä eikä sitä kannata ottaa henkilökohtaisesti.

Tarina alkaa noin vuodesta 1998. Ouluun muutettaessa isämme perusti yrityksen, jatkaen uraansa metsä- ja paperiteollisuuden parissa. Laviksella sain nuorena koululaisena nähdä ja kokea yrittäjyyden monia puolia, ja osallistua päivittäiseen tekemiseen.

Sain isältäni oppia paitsi terveestä bisnessuhteesta myös kovan työn merkityksestä. Molemmat tulivat tutuiksi lukioaikanani, kun työskentelin isän kanssa Laviksella. Ajoittain kahden vahvapäisen miehen työskennellessä saattoi lievää näkemyseroakin olla. Lapsuudenkodissa tuohon aikaan vielä asuin ja yhtä matkaa isän kanssa kuljimme tehtaalle, joten työpäivän jälkeiset kotimatkat olivat joskus tunnelmaltaan hieman kireitä. Kotipihassa, isä kiitti omasta ja yhtiön puolesta. Tämä oli kuin sanaton sopimus siitä, että työpaikan kiistoja ei kotiin tarvinnut tuoda.

Opinnoissani tavoittelin laajaa talousalan ymmärrystä. Silloinkin mielessä oli, että joku päivä alan yrittäjäksi. Pankki- ja rahoitusalan kokemus ja eritoten sitä seurannut konsulttityö antoivat arvokasta oppia. Työskentelimme usein tervehdyttämistarpeessa olleiden yritysten kanssa, joissa liiketoiminta oli vaarassa loppua kassan kuihtumisen takia. Sain nähdä yrittäjyyden synkemmänkin puolen.

Asteittain kokonaisvastuu omasta tekemisestä ja tunne siitä, että haluan kohdistaa saatavilla olevia resursseja tehokkaammin, kasvattivat kiinnostustani yrittäjyyden pariin. Perheyhtiössämme kävimme pitkällisiä keskusteluja siitä, miten tulevaisuudessa toimintoja kehitetään ja mihin fokusoidumme. Syntyi ajatus nuoremman polven perheyrityksestä.

Alusta alkaen kantavana teemana yrittäjyyden polulla oli tavoite tehokkaasta ja järkevästä tekemisestä ja resurssien optimoimisesta. Tätä kautta on muotoutunut ajatus kehitysyhtiö-mallista, jossa voimme olla mukana kehittämässä mielenkiintoisia ja potentiaalisia projekteja ja yrityksiä.

Ensimmäiset kuukaudet täysipäiväisenä yrittäjänä ovat olleet mielenkiintoisia, toiminnantäyteisiä ja mielekkäitä. Uskon, että jatkossakin oikeanlaiset haasteet vain lisääntyvät.

Pienissä yrityksissä yrityksen toiminnan henkilöityminen toimivaan johtoon on tavallista. Tämä voidaan nähdä riskinä yrityksen arvoa ajatellessa. Onnekseni voin todeta, että toisen polven perheyrityksessämme jaamme toimintaa ohjaavat arvot. Niiden kautta myös muiden osakkaiden rooli yhtiössä on jatkossa enenevissä määrin mahdollinen.

Avaamme blogissa yhtiön toiminnan taustalla olevia arvoja sekä käytännön toimintamalleja ja periaatteita. Näin Sinä, arvoisa lukija, voit paremmin arvioida yrityksemme potentiaalia yhteistyökumppanina.

Tervetuloa yhteiselle polulle,

Kylähullu